Boeken

het doet wat met een mens


HET DOET WAT MET EEN MENS - Myriam Puype Thys

is een non-fictieroman over wat verlieservaringen doen met een mens na een whiplash en niet-aangeboren hersenletsel. Wie chronisch ziek is, wordt geconfronteerd met een kettingreactie aan verliezen en problemen betreffende de gezondheid, het werk, de relatie, het sociaal leven, de financiën, de hobby’s en toekomstperspectieven. Heel vaak moet er ook een strijd gestreden worden om rechtvaardig vergoed te worden voor de opgelopen letsels.
Als ervaringsdeskundige en door de honderden gesprekken met lotgenoten van diverse zelfhulpgroepen, geeft de schrijver weer wat deze verliezen doen met een mens. Zij reflecteert hoe ermee kan worden omgegaan en hoe kunst hierin een helende factor kan zijn. Waar het boek vooral de menselijke kant van leven met letsels beschrijft, wordt ook de nieuwste medische kennis betreffende Whiplash, NAH en CVS aangekaart en wordt aan de gekwetste mens een gezicht gegeven bij professionals uit de gezondheidszorg en verzekeringswereld.

HET DOET WAT MET EEN MENS spreekt alle chronische zieken aan, om het even welke ziekte of letsels aan de oorzaak liggen. Het spreekt de gezonde mens aan door de levensechte vertelling.

Voor niet leden is de prijs 17 euro + 4 euro verzendingskosten.

Momenteel uitverkocht. U kan deze nog wel verkrijgen op bestelling bij Nancy (0474 782 130)

mijn rug en ik
Mijn rug en ik - Hans Crampe

Een persoonlijk verhaal over rugklachten en hoe ermee om te gaan
door Hans Crampe

Geïllustreerd met interviews met professionele hulpverleners en verhalen van patiënten

Doe de test! Observeer mensen die rechtstaan. Let erop hoeveel er na een tijdje naar hun rug tasten. Je zal verrast zijn van het aantal. Spreek hen aan en ze zullen het je bevestigen: “Als ik lang rechtsta of neerzit, heb ik pijn. Maar ze kunnen niets vinden. Er zit niets anders op dan ermee te leren leven zeker?”
Iedereen kent wel iemand die regelmatig rugpijn heeft. Bij 90 procent van de mensen vindt men geen duidelijke oorzaak. Ik ben één van hen. Maar gelukkig ben ik wakker geschud! Stap voor stap heb ik aan de weg getimmerd. Dit was niet altijd eenvoudig, maar wel doenbaar. Met vallen en opstaan. Wat ik gemist heb tijdens het vervolmaken van deze weg, is een soort reisdagboek. Een boek dat je begeleidt in je zoektocht. Een boek dat je motiveert om professionele hulp te zoeken. Maar geen theoretisch boek: wel één met verhalen van mensen, zowel van deskundigen als van mensen met rugpijn. Ik besloot dit boek te schrijven. Het ligt nu voor je.

Auteur(s): Hans Crampe - ISBN: 978 90 5718 705 6 - 22 euro - Formaat: 21x21 cm - Aantal pagina’s: 120

dr coucke cvs Mythe

 

De CVS-mythe – Dr. Francis Coucke

Waarom onze geneeskunde zich geen raad weet met chronische ziekten

Steeds meer mensen krijgen voor hun onverklaarbare langdurige vermoeidheid en spierpijnen de diagnose CVS. Volgens de auteur zijn CVS en fibromyalgie (chronische spierpijn) echter ‘nepdiagnoses’. Het zijn benamingen voor klachten die veroorzaakt worden door een slecht werkend immuunsysteem, een verstoorde hormoonwerking en zieke darmen en/of onaangepaste voeding. Het goede nieuws is dat de oorzaak van CVS en FM altijd kan worden gevonden, als men er maar naar zoekt. Onze artsen zijn hiervoor onvoldoende opgeleid en kennen te weinig over de werking van onze hormonen en ons immuun systeem. De criteria om patiënten met hormonale tekorten of immuniteitsstoornissen te behandelen zijn bovendien hopeloos achterhaald, zodat het RIZIV enkel de behandeling van patiënten die in een ‘terminaal stadium’ zijn aanbeland, goedkeurt.Veel artsen kiezen liever voor lucratievere specialisaties dan voor de tijdrovende behandeling van chronisch zieke mensen. ‘CVS is een mythe’, zegt dr. Coucke. ‘De meeste CVS-patiënten worden verkeerd behandeld en zelfs mishandeld.’ Zijn boek is dan ook een aanklacht tegen de prestatiegeneeskunde en een pleidooi voor een betere behandeling van chronisch zieken.

DR. FRANCIS COUCKE (internist, endocrinoloog en geriater) is een klassiek geschoold arts en behandelt in verschillende ziekenhuizen met veel succes chronisch zieke patiënten. Hij is bij het grote publiek vooral bekend geworden door zijn strijd tegen het RIZIV, dat zijn behandelingen aanvecht omdat hij het klassieke ‘zorgtraject’ niet volgt.

ISBN 9789002240560 - € 19,95 – 288 blz. – paperback – Een uitgave van Standaard Uitgeverij

 

             
Lid worden n
 
conatctformulier vzw whiplash
Vrijwilliegers gezocht
ardennen-gids.be
             
vzwwhiplash@gmail.com
Vzw whiplash /WAD 1992-2023